Tällä ohjeella on varmasti monta nimeä: 10 pennin piirakka, piimäpiirakka jne. Nopea ja helppo tehdä, eikä maustakaan ole valittamista. Päälle voi laittaa mitä vain ja taikinan voi maustaa mieleiseksi. Tein piimäpohjalla, joka on samalla munaton.

1567613.jpg
Yritin ottaa kuvan pelkästä palasesta, mutta valotuksen kanssa ongelmia, joten kuva osittain syödystä piirakasta.

piimäpohja (munaton):
100 g sulatettua margariinia tai voita
3 dl sokeria
n. 4,5 dl piimää
5 dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
4 tl kaardemummaaa

pinnalle: raesokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina isolle pyöreälle voidellulle piirakkavuoalle. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-225 asteessa vajaa puolituntia.