Kesällä tuli niin paljon tehtyä pursotettujakakku, joten ihanaa tehdä vaihtelunvuoksi näitä hyytelökakkuja. Toisena syynä oli tämän kakun tekoon on se, että meille tulee vieras joka on kananmuna-allerginen ja tällä kertaa laiskuus iski enkä viitsinyt alkaa tekemään kahta eri kakkua. Siispä tällä kertaa tällainen versio, tosin kakusta tulikin loppujen lopuksi levokset. Kokeilin Tupperwaren uutta croisant makeria, jolla sain ääriviivat vadelmahyytelön pinnalle ja sain 8 täysin samankokoista palaa.

pohja:
1 pkt dominokeksejä
50 g sulatettua voita

Hienonna dominokeksit esim. tehosekoittajalla ja lisää siihen sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada pohjamassa irtopohjavuoan pohjalle ja painele kevyesti. Tee täyte

täyte:
1 prk Flora kuohu
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk Sunnuntaina vaniljatuorejuustoa
1 prk/200 g vaniljajogurttia
150 g valkosuklaata
6 liivatelehteä
2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vaahdota Flora kuohu tomu- ja vaniljasokerin kanssa, lisää vaahtoon vaniljatuorejuusto ja vaniljajogurtti. Sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa esim. vesihauteessa ja lisää sulanut suklaa vaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet. Kaada liivate ohuena nauhana täytemassan joukkoon. Kaada massa pohjan päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti.

vadelmakiille:

200 g pakastevadelmia
1,5 dl Juissi vadelmamehua
3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Ota hyytelökakku jääkaapista ja murskaa vadelmat kakun päälle tai laita kokonaisina. Kiehauta mehu ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne kuuman mehun joukkoon. Kaada liivate-mehuseos hiukan jäähtyneenä vadelmien päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä mielellään yön yli.