Hiihtolomalla kävimme Joensuussa ja samalla kävimme katsomassa mummoni uutta ihanaa remontoitua keittiötä. Mikäs sen parempi syy leipoa kuin viedä tiikerikakku 87-vuotiaalle mummolleni. Toisen kakun leivoin itselle pakastimeen yllätyskahvivieraita varten.


 
Ohje on sama, jolla olen viimeaikoina tehnyt kaikki kahvikakut. 

6 dl kuohukermaa
6 dl sokeria
4 kpl kananmunia
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
9 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota kuohukema, vaniljasokeri ja sokeri (puolet ohjeen määrästä) kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kananmunat ja loput sokerista. Yhdistä vaahdot keskenään ja sekoita. Sekoita jauhot ja lisää muna-sokeri-kermavaahdon joukkoon. Ota taikinasta 1/3 pieneen kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe. Kaada puolet vaaleasta taikinasta leivitettyihin vuokiin, lisää kaakaotaikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Tee "tiikerin" raidat haarukalla siten, että käytä haarukkaa vuoan pohjalla ja nosta ylös tehden S-kirjainta, toista tätä koko vuoan ympäri. Paista 175 asteessa noin tunnin.