Pitkästä aikaa pullia ja tulipahan samalla taikinaterapia "istunto" käytyä. Osan pullista raakapakastin, osa syötiin ja osan pullista Viivi vei lapsiteatterin viimeiseen tapaamiseen, joka oli nyyttikestien merkeissä.

1532177.jpg
Vas. vaniljakreemi-vadelmapullia, takana vaniljakreemi-appelsiintuorejuustopullia ja voisilmäpullia (levis merkkisiä, mutta älyttömän hyviä)

taikina:
n. 14 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kaardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 pss kuivahiivaa
150 g pehmeää margariinia
1 kananmuna
5 dl maitoa

voiteluun: kananmunaa

Näin teen yleiskoneessa taikinan:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita maito ja kananmuna keskeenään, kaada kuivien aineiden joukkoon ja laita kone lähes täysille. Lisää pehmeä margariini. Anna koneen käydä pari minuuttia ja tarkista onko taikina sopivan pehmeää, muttei löysää ja kovin tarttuvaa. Lisää tarvittaessa jauhoja tai mikäli on hiukan liian kovaa niin lisää vähän maitoa tai vettä. Anna taikinan vielä vatkaantua koneessa pari minuuttia, jotta saadaan kunnon sitko taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla. Leivo taikinasta mieleisiä pullia, anna kohota ennen uuniin laittamista. Paista uunissa 225 asteessa kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Täyte esimerkkejä

Vaniljakreemitäyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 dl vettä

Sekoita ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Vaniljakreemi-appelsiinituorejuustotäyte:
0,5 dl vaniljakreemi
1 dl vettä
1 prk appelsiinituorejuustoa

Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi. Anna tekeytyä. Lisää valmiiseen kreemiin tuorejuusto.

Herkkusuun voisilmäpullat:
n. 25 g voita tai margariinia
n. 2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kookoshiutaleita

Pehmennä voi (älä sulata). Lisää sokeri, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi "soosiksi". Leikkaa saksilla pullan päältä pienet viillot ja laita voisilmätäytettä pulliin. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunissa kauniin ruskeiksi.