262095.jpg
Vein tällaisen kakun venäläissyntyiselle ystävälleni rotinakakuksi.

Kääretorttu
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 pkt vadelma mousse aines (Blå Band)
4 dl rasvatonta maitoa
vadelmahilloa
kostutukseen vadelmalimpparia

päälle:
(vaaleanpunaista) marsipaania (ja avuksi tomusokeria reilusti)
vohveli ruusuja ja lehtiä, kannattaa laittaa vähän enemmän kuin kuvassa jää muuten anemisen näköiseksi.

Lähes kaikkihan me osataan jo valmistaa käärretorttu ja paketin ohjeen mukaan vadelma mousse. Nämä vain kääretortun täytteeksi ensin hilloa vähän ja sitten mousse. Rullalle ja jääkaappiin pariksi tunniksi. Sit vuorataan sopivan kokoinen vuoka elmukelmulla ja leikataan kääretorttu noin 1 cm viipaleiksi. Vuorataan kerros kääretortun siivuilla ja laitetetaan loppu mousse kääretorttujen päälle, sekä viimeiset palat kääretorttua ns. pohjaksi. Taas jääkaappiin nyt saa olla vuorokauden jääkaapissa ja seuraavana päivänä kumotaan kakku lautaselle ja otetaan elmukelmut pois ja kaulitaan päälle marsipaani ja koristeeksi vohveliruusuja.