Huom, melkein kasvispastaa. Sain jokin aika sitten testattavaksi Axan valkoisia kuitupastoja. Ensimmäiseksi kokeilin tehdä lasagne tyyppistä pastavuokaa, jossa oli vain ripaus lihaa kasvisten joukossa, oli muuten mielettömän hyvää vaikkei kuva annakkaan niin herkullista vaikutelmaa kuin mitä se oikeasti on.


1 pkt Axa valkoista kuitupastaa (keitä kypsiksi)

kastike:
n. 1-2 rkl rypsiöljyä
n. 1,5 l (pakaste) vihanneksia, keittojuureksia tms.
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
50-200 g kanttarelleja tai muita sieniä
200 g naudan jauhelihaa + mausteina; jauhelihamaustetta, cayennepippuria, chilirouhetta, oreganoa.
1 prk tomaattimurskaa
0,5 prk salsakastiketta
2,5 dl-5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
100 g tuorejuustoa (itse käytin chili-paprikaa)

Kuullota kasvikset, kanttarellit  ja sipuli kuumassa öljyssä. Kaada kattilaan johon lisää tomaattimurska, salsakastike ja vesi. Soseuta sauvasekottimella tasaiseksi paksuhkoksi kastikkeeksi.

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja mausta. Lisää jauheliha kastikkeen joukkoon, sekä tuorejuusto ja lihaliemikuutio. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia.

Kaada kypsä pasta vuokaan ja kaada kastike joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.