Uuden Vuoden aattona ja päivänä söimme härän paahtopaistia kaupan valmiilla valkosipulikermaperunoilla ja kermaperunoilla, lisukkeena suosikkimme chilillä maustettua uunitomaattia.

2203079.jpg

n. 700 g härän paahtopaistia
öljyä
pippurisekoitusta
suolaa
grillimaustevoita/valkosipulivoita

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen lihan kypsentämistä. Sivele liha kauttaaltaan öljyllä ja mausta pippurisekoituksella. Paista lihaa kuumalla pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Laita uuniin ritilälle ja ritilän alle astia jossa noin desi vettä. Laita lihaan paistomittari ja anna olla uunissa 100-125 asteessa kunnes mittari näyttää 65 astetta. Ota liha pois uunista. Ripottele lihan pintaan suolaa ja sulata maustevoita lihan päälle. Leikkaa liha ohuen ohuiksi siivuiksi. Laita lihasiivut uunivuokaan. Valmista kastike.

kastike:
2 prk Demi clas kastikepohjaa
n. 2 rkl mustaherukkahyytelöä
ripaus chilirouhetta

Laita kattilaan kastikepohjat ja lisää mustaherukkahyytelö ja ripaus chilirouhetta. Anna kiehahtaa ja kaada lihojen joukkoon. Laita uuniin 150 asteeseen noin 20 minuutiksi. Tarjoile esim. kermaperunoiden kanssa.