Tämän kakun vein parhaan kaverini polttareihin jälkiruoaksi. Kakun makua kehuttin joka myös maistui kaikille.
Tein 3 munan kakkupohjan josta käytin vain toisen puoliskon. Kakkupohjan kastelin keltaisella Jaffalla jonka päälle laitoin noin 2-3 rkl lakkahilloa.
täyte:
1 prk Flora vispiä
1 rkl sokeria
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
130 g Panda valkosuklaata
½ dl lakkalikööriä
6 liivatelehteä
Vaahdota Flora vispi sokerin kanssa. Lisää tuorejuusto ja ranskankerma. Sulata sulkaa ja kaada se vaahdon joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia ja puserra ylimääräiset vedet pois. Kiehauta likööri ja sulata liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana liivate-likööri vesi vaahdon joukkoon nopeasti vatkaten. Kaada täyte iropohjavuokaan kakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin yön ajaksi hyytymään.
päälle:
n. 2-3 dl lakkahilloa tai lakkoja
1 dl lakkalikööriä
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Levitä lakkahillo tai lakat hyytelön päälle. Kiehauta lakkalikööri ja lisää siihen vesi. Anna kiehua ja lisää siihen hyytelösokeri. Keitä liemi kirkkaaksi. Sivele silikonisella pullasudilla lientä lakkojen päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä rauhassa vähintään parituntia.
maanantai, 16. heinäkuu 2007
Kommentit