Pari viikkoa sitten parilta eri kanavalta tuli ohjelma, jossa tehtiin risottoa. Ohjelmassa mainittiin risotto riisi ja heti seuraavana päivänä menin Prismaan ja löysin sieltä Risellan Risotto riisiä. Ohjelmassa myös kerrottiin, että valkoviiniä käytetään risotossa ja päätin heti kokeilla. Pakstimesta löytyi vielä broilerin filepihvi ja pari kaslerpihviä, vaikka risottoriisin paketissa oli ohje metsäsienirisottoon, päätin tehdä kuitenkin lihaisan risoton. Pakko myöntää ja ennen kaikkea kehua, että tämä oli elämäni parhaimman makuista risottoa jota olen koskaan syönyt.

1241081905_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

6 dl risottoriisiä
5 rkl auringonkukka öljyä
2 sipuli
3 kpl valkosipunkynsiä
7 dl vettä
2 kanaliemikuutio
3 dl valkoviiniä
3 dl ruokakermaa
1 kpl broilerin filepihvi
2 kpl kaslerpihviä
2 porkkanaa
1 iso paprika
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
chilirouhetta

Leikkaa pieniksi paloiksi porkkana ja paprika, sekä sipuli. Kypsennä pihvit pannulla kypsiksi ja leikkaa ne kuutioiksi. Laita kuumalla pannulle öljy ja lisää pannulle riisit ja sipuli, kuullota. Lisää paprika- ja porkkanakuutiot pannulle. Tee kanaliemi; keitä vesi ja sulata kanaliemikuutiot. Lisää 2 dl kanalientä pannulle. Sekoita kokoajan ja lisää nestettä kun suurinosa pannulla oleva neste on hävinnyt. Lisää 2 dl kanalientä ja 2 dl valkoviiniä. Sekoita kokoajan. Lisää aina pienissä erissä kanalientä ja loppuosa valkoviiniä. Risotossa on tärkeää, että nestettä lisätään pienissä erissä, näin riisi kypsyy tasaisesti. Lopuksi kerma ja lihat joukkoon, sekä mausteet. Lisää tarvittaessa vettä mikäli riisit eivät ole kypsiä.

1241081050_img-d41d8cd98f00b204e9800998e