Uusimman Yhteishyvän Ruoka lehdessä oli valkosuklaa-vadelmaneliöt ohje, joka näytti niiiiiiiin herkulliselta että Viivin kanssa yhteistuumin sitä alettiin tekemään. Ohjeessa taikinan riittäisi 20 x 30 cm vuokaan, mutta kun en tuon kokoista vuokaa omista niin laitoin pyöreään vuokaan jossa halkaisija on 29 cm.
 


 

150 g valkosuklaata (laitoin 130 g)
75 g margariinia (laitoin voita)
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria (ohjeessa ei ollut, mutta lisäsin)
ripaus suolaa
1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä (laitoin hasselpähkinärouhetta)
2 dl pakastevadelmia

Rouhi suklaa (en rouhinut vaan laitoin paloina). Sulata kattilassa margariini/voi. Nosta kattila syrjään ja sulata siihen valkosuklaa (laitoin vielä hetkeksi kattilan levyllä ja sulatin loput suklaat. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi voi-suklaa seos. Levitä vuokaan ja ripottele vadelmat taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.