Sultsinat ovat kuuluvat karjalaisiin perinneruokiin, joita tehdään äidin kanssa vähintään kerran vuodessa.

Ensin tehdään perinteinen karjalanpiirakankuori taikina, joka kaulitaan tosi ohueksi. Muistan kun mummoni aina sanoi opettaessaan äitiäni näitä tekemään, että kuoren täytyy olla niin ohut jotta päivä paistaa läpi.
769959.jpg
Sitten nämä kuoret paistetaan puhtaalla ja kuivalla hellalla tai valurautapannulla, niin että pintaan tulee vähän ruskeita pisteitä eli rokahtamia. Nämä sitten pinotaan ja annetaan jäähtyä.

Sitten nämä voidellaan voilla vain toiselta puolelta. Sultsinat täytetään riisi- tai mannapuurolla. Lopuksi taitellaan EI rullata.
769960.jpg
Tässä siis lopputulos, vaikkei nämä nyt 100 %:sti aivan onnistuneita olekaan. Sillä minä hätähousuna aloin heti käärimään ja kun rapeasta kuoresta on kyse niin nehän sitten osittain repesivät. Olisi siis täytynyt malttaa odottaa hiukan pitempään ja sitten vasta taitella. Mutta nämä olivat elämäni ensimmäiset sultsinat jotka olen tehnyt alusta loppuun asti joten nyt sitten seuraavalla kerralla toivonmukaan osaan olla vähän maltillisempi.