380916.jpg
Tyttäreni (8-v) tuotos kokkikerhosta Runebergin kakusta, pakko oli laittaa
kuva ohjeineen sen verran hyvää oli. Harmi vaan etten älynnyt ottaa kuvaa kokonaisesta.

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhjoja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa tai omenamehua

Pinnalle:
1-2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:
1 dl tomusokeria
½ rkl vettä

Voitele ja korppujauhoita kakkuvuoka.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaa. Mausta manteliaromilla. Sekoita lopuksi neste taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla ja levitä päälle vadelmahillo. Anna maustua. Sekoita tomusokeri ja vesi tahnamaiseksi ja koristele kakun pinta.