Jääkaapissa oleva ruohosipulituorejuuston päiväys oli menossa ja siitä piti keksiä jotain. Tuorejuustosämpylät ovat olleet kokeilulistalla ja nyt on taas yksi kokeilu vähemmän niistä miljoonasta. Nämä olivat hyviä ja pehmoisia, tuorejuusto maistui juuri sopivasti.

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kaurahiutaleita
n. 4 dl vehnäjauhoja
n. 4 dl rouheista sämpyläjauhoja
1 dl öljyä

Laita kulhoon vesi,tuorejuusto ja kaurahiutaleet, sekoita. Sekoita osa jauhoista hiivan, suolan ja sokerin kanssa. Lisää jauhoseos vesi-tuorejuusto seokseen. Lisää loput jauhot ja lisää öljy. Vaivaa taikinaa ja lisää tarvittaessa jauhoja lisää. Anna taikinan kohota puolisen tuntia ja leivo sämpylöiksi, halutessasi kasta sämpylät esim. unikonsiemenissä, anna sämpylöiden kohota puolisen tuntia ja paista 200-225 asteisessa uunissa noni 15 minuuttia.