Pitkästä aikaa sain kakkutilauksen, jonka tuttuni pyysi tekemään tyttärensä synttäreille.
563560.jpg
Kakusta tuli hiukan liian iso kakkupuun, joten en voinut reunoja pursotella, joten reunat ovat mitä ovat. Harmittaa kun tuli vähän "sotkuisen" näköiset reunat.

kakkupohja:
10 kananmunaa
5 dl sokeria
3 dl perunajauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

Kostutukseen: Spriteä

hillotäyte:
itse tehtyä raparperihilloa
itse tehtyä omena-vadelmahilloa
vadelmia

kreemi-kerma:
1 dl vaniljakreemijauhetta (KotiGastronomilta)
2,5 dl vettä
lisäksi: 2 prk Flora vispiä
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

paahtokinuskikuorrutus:
2 dl sokeria
½ dl vettä
2 dl kermaa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria

reunoille ja pursotukseen:
Flora vispiä
wiener nougat rush rouhetta

Pohja: Voitele ja jauhoita kakkuvuoka (itse käytin jauhoittamiseen kookoshiutaleita). Vaahdota kananmunat ja sokeri. Mittaa ja siivilöi jauhot. Lisää jauhoseos muna-sokeri vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 asteessa noin tunnin. Anna jäähtyä ja kumoa.

Hillotäyte: Sekoita hillot ja vadelmat keskenään.

Kreemi-kerma: Mittaa vaniljakreemijauhe kulhoon ja lisää vesi. Laita puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Vaahdota Flora vispi, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Ota noin puolet vaahdosta ja sekoita se vaniljakreemin sekaan. Loppu vaahto jää pursotukseen ja reunoille.

Vuoraa kakkuvuoka (jossa paistoit kakkupohjan) kelmulla. Halkaise kakku kolmeen osaan. Laita kakun ensimmäinen osa vuokaan. Kostuta Spritellä. Levitä hillotäytettä ja tämän päälle kreemi-kerma. Laita toinen osa kakusta vuokaa kreemi-kerman päälle ja jatka kostutuksella jne. Viimeisen pohja osan jälkeen painele hiukan jotta kakusta tulee tasainen. Peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tekeytymään.

Kinuskikuorrutus:
Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se. Sulata sokeri paistinpannulla, anna sen sulaa rauhassa älä siis sekoita ennen kuin lähes kaikki sokeri on sulanut. Sekoita sitten lopuksi ja anna sokeri hiukan ruskistua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää kylmä vesi ja sekoita. Lisää kuuma kerma vähitellen koko ajan sekoittaen ja lisää pannu takaisin levylle. Anna kiehua hiljalleen kunnes seos sakenee. Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri. Anna kinuskin vähän jäähtyä ennen kakun päälle kaatamista. Kaada kinuski ja levitä se kuumalla vedellä kastetulla lastalla.