Tämän ohjeen innoittamana tein tätä keittoa. Valmistuksen yhteydessä kuitenkin iski epäillys, että mitenhän tomaatti ja peruna sopivat yhteen. Loppu tulos oli hyvä eikä kumpikaan haastanut riitaa lautasella. Lisäsin tähän alkuperäiseen ohjeeseen kypsää pastaa. Löysin tämän ohjeen täältä. Tästä keitosta tuli suosikki jauhelihakeitto, joten tällä ohjeella tulen tätä tekemään jatkossa.

1203774.jpg
Kuva huono. Ei pitäisi ottaa kuvaa valkoiselta lautaselta tai sitten pitäisi olla parempi kuvan ottaja ja ehkä parempi kamerakin.

5 dl vettä
200 g chitomaattimurskaa (tavallinenkin käy)
½ dl tomaattipyrettä (kaapista ei enää ollutkaan, mutta makua olisi antanut enemmän)
1 lihaliemikuutio
suolaa, soijakastiketta, pippuria, pitsamaustetta/oreganoa
6 - 7 kpl isoja perunoita kuorittuna (käytin pussillisen pariisin perunoita1 
2 pss keittojuureksia
2-3 dl kypsää pastaa
400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli

Kiehauta vesi, tomaattimurska ja mausteet, sekä sipuli. Lisää perunalohkot tai pariisin perunat. Kiehauta viitisen minuuttia ja lisää keittojuurekset. Ruskista paistinpannulla jauheliha ja lisää keittoon, samoin kypsä pasta. Anna keiton vielä kiehua viitisen minuuttia ja tarkista perunoiden kypsyys, sekä keiton maku.