Jonkin aika sitten löysin HP:n HerkkuPaikka -blogista näiden ruissämpylöiden ohjeen. Jauhopeukaloa on kutittanut viime aikoina valtavasti, mutta aika ei ole antanut myöten leipomiselle. Suosittelen tekemään näitä, nämä ovat kertakaikkiaan mielettömän ihania ja kuohkeita. Kerrankin oli ohje jossa jauhomääräkin oli juuri passeli.
Juuri:
5 dl lämmintä
nokare ruistaikinan juurta
1 pss kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl auringonkukan siemeniä tai pellavarouhetta
Sekoita juuren ainekset keskenään ja jätä huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi.
Lisää taikinan juureen:
1 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
8 dl vehnäjauhoja
Lisää kaikki ainekset juureen ja alusta n. 5 minuuttia yleiskoneella. Anna taikinan levätä noin 30 minuuttia. Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohta sämpylät n. 60 minuuttia ja paista 200-225 asteessa noin 12 minuuttia.
Kommentit