Äidin 60-vuotis synttäreille valmistin tällaisen värikkään ja syksyisen hedelmäkakun ns. etelelän hetelmäkakun. Kakku sai todella paljon kehuja maultaan joka ei ollut makea ja muutama jäi suunnittelemaan omia juhlia joihin voisi minulta tällaisen kakun tilata.

Tällä samalla kakulla osallistun nami-hiiren kakkukisaan.

pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
10 liivetetta
5 dl Vispi kermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl Valion maustettua Vanilja rahkaa
1 prk appelsiini tuorejuustoa
3:n limen raastettua kuorta
0,5 dl limen mehua

päälle:
2 dl aprikoosisosetta
2 kpl liivatetta
2 rkl vettä

säilyke eksoottisiahedelmiä
2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria

Tee kakkupohja: 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti sekaisin ja kaada leivinpaperin päälle, pellille. Paista 225 asteessa. Jäähdytä.

Leikkaa irtopohjavuokaa hyväksikäyttäen pala kakkupohjasta ja aseta kakkupohja vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.

Vaahdota kerma tomusokerin  ja vaniljasokerin kanssa. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon vanilja rahka, tuorejuusto ja limen raaste. Sekoita. Kuumenna limen mehu kattilassa, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata kuumaan veteen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytemassan joukkoon. Kaada täytemassa kakkupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.

Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kun täyte on hyytynyt laita kulhoon aprikoosisose ja pursita liivatteista ylimääräinen vesi. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet. Kaada liivateliemi ohuena nauhana aprikoosin joukkoon nopeasti sekoittaen ja kaada lopuksi kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Koristele kakku hedelmillä. Keitä vesi ja lisää hyytelösokeri keitä liemi kirkkaaksi. Sivele esim. silikonisella pullasudilla hyytelölientä hedelmien päälle kiilteeksi. Anna vielä olla jääkaapissa mielellään yönyli.