
Pakko oli saada Runerbergintorttuja, mutta nyt kevyempänä versiona.
3 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl korppujauhoja
½ dl mantelijauhetta
3/4 dl mantelilastuja rouhittuna
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kaardemummaa
1 prk kermaviiliä (rasvaa 3,5%)
Kostutukseen: Juissi mustikka-vadelmajuomaa
Päälle:
vadelmahilloa
sitruunamehua & tomusokeria = sokeri"vesi"kuorrutus
Vatkaa kananmunat, fariinisokeri ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään, kaada munasokerivaahtoon ja lisää kermaviili. Jaa taikina muffinssivuokiin ja laita nokare vadelmahilloa. Paista uunissa 200 asteessa kauniin väriseksi.
Anna hiukan jäähtyä. Lisää vielä vadelmahilloa ja koristele kuorrutuksella pursottamalla rengas hillon ympäri.
Kommentit