Viivin kanssa haluttii tarjota myös raikkaampaa kakkua suklaisenkakun rinnalla. Samalla itse annoin pursotin tyllalla "syysloman", joten tällä kakulla osallistun nami-hiiren kisaan.

pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
10 liivetetta
5 dl Vispi kermaa
2 dl ranskankermaa
1 prk appelsiini tuorejuustoa
1 dl omenasosetta
1-2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vettä

päälle:
hedelmiä
2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria

Tee kakkupohja: Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti sekaisin ja kaada leivinpaperin päälle, pellille. Paista 225 asteessa. Jäähdytä.

Leikkaa irtopohjavuokaa hyväksikäyttäen pala kakkupohjasta ja aseta kakkupohja vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää vaahdotetun kerman joukkoon ranskankerma, tuorejuusto ja omenasose. Sekoita ja lisää lopuksi vaniljasokeri. Kuumenna vesi kattilassa, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata kuumaan veteen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytemassan joukkoon. Kaada täytemassa kakkupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yöyli. Koristele kakku hedelmillä. Keitä vesi ja lisää hyytelösokeri ja keitä liemi kirkkaaksi. Sivele esim. silikonisella pullasudilla hyytelölientä hedelmien päälle kiilteeksi. Anna vielä olla jääkaapissa tunnin verran.