Moneskohan riisipuuro annosta olenkaan tämän kuluneen joulukuun aikana syönyt? Äkkiä laskettuna ainakin se kahdeksan annosta ja tänään tulee yhdeksäs, tiistaina taitaa tulla se kymmenes, jokohan sitten joulun puurokiintiö olisi täyttynyt. Mutta minkäs mahtaa kun se vain on niin hyvää. Yleensä syön puuron kanelilla ja sokerilla, mutta Canelian keittiössä sain idean kokeilla tätä glögikiisseliä, josta tulikin suosikkini. Kanelit ja sokerit ovat pysyneet kaapissa ja tätä kiisseliä on tullut muutamaan otteeseen tehtyä.

1149752.jpg
Tein tarkoituksella tönkönpää puuroa, mutta annoksesta ei tullut nättiä.

Riisipuuro:
2 dl täysmaitoa
2 dl puuro riisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa

Kuumenna maito, lisää siihen puuro riisi. Kun riisit ovat imeneet maidon lähes kokonaan kattilasta lisää aluksi maitoa 8 dl ja suola. Keitä puuroa miedolla lämmöllä tunnin ajan. Lisää maitoa mikäli maitoa tarvitsee.

Glögikiisseli:
5 dl Marlin glögiä
2,5 dl Hehku glögijuomaa
ripaus suolaa
2 rkl perunajauhoja + tilkka vettä

Kaada glögit kattilaan, sekä ripaus suolaa. Kun glögi kiehuu sekoita pienessä astiassa perunajauhoa pieneen vesi määrään. Ota kattila liedeltä ja kaada ohuena nauhana glögin sekaan hyvin sekoittaen. Kun kiisseli alkaa tuntumaan sopivan sakealta, lopeta perunajauhon kaataminen ja laita kattila takaisin liedelle. Anna kiisselin pari kertaa kuplia, nosta kattila liedeltä ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele pinnan päälle hivenen sokeria kalvon estämiseksi.