K-kaupasta löytyi tällainen uutuus kuin Kivikylän TIINUSUALATTU PORSSA NISKA -paketti.

Paketissa luki näin:
TIINUSUALAUS -SÄILÖMISTAPA MUINASILT AJOILT. Tiinusuolamine o iankaikkise vanh tapa ja se osatti jo keskajall. Näi se käve: Puhtaha fatihim panttim pohjalls suoala. Liha ladottim pääliisi ja välihi siroteltti suola. Yks hulaus vett, mink joukkoho ol seotett salpiätari ja fiini sokeri. Viimätteks panttim pääll raskas paino. Näi liha pysys erjomaisenk koko talve.  

TIINU SUALATTU PORSSA NISKA. Tämä kivikkylän tiinuliha sopi kypsenttät tämsen omas fatisas. Ot paffi ja plstiki vaa tiähes. Lämmit uuni 180 astesse. Fölihi sopi pistäp porkkana-lanttu-taikk sipulim palassi. Näitte vihannestem päällp passa pistä hiukka hunaja makku antama. Peittelf fati folioll ja lait se uunihin kolmeks tunniks. Ot sitt kypsä liha leikkulaodall ja leikkas siivuiks. Pist kypsä viipalet takasi fatihi, pans se viäl vartiks uunihi ilmam päällisfoliot, nii ett tiinusiivu eine ruskistuva luanikkaste ennen syämist. JA SITT VAA SYÄMÄ MOHLAMA!

Tämän paketin tekstin mukaan jo oli pakko ostaa ja sit itse liha näytti päällisin puolin hyvin maustetulta.

1311434.jpg 
Tällaisen annoksen siitä sitten sain. Kuva kyllä on tosi surkea. Liha oli todella mureaa ja hyvin maustettu. Mutta luulen, että joka ei käytä paljon mausteita voi sellaiselle tämä liha olla liiankin maustettua (mausteina mm. chili). Meillä tästä tykättiin ja taisipa Herkkusuu syödä pari ylimääräistä siivua, niin hyvää tämä oli.

Herkkusuu perheineen suosittelee tätä kaikille lihan ja mausteiden ystäville.

Laitoin siivutettujen lihojen Ehta Punaviinikastike purkkeja 2 kpl.