Tämä lihapata on ollut pitkään toteutuslistalla, mutta nyt sain inspiraation kokeilla ja tehdä jotain uutta. Voin kyllä sanoa, että kannatti ottaa tuo inspiraatio käyttöön sillä tämä oli oikeasti hyvää ja vaihtelun vuoksikin hyvä kokeilu. Tulen tätä tekemään kyllä toisenkin kerran, tosin vaihdan tuon naudanpaistin naudan ulkofileeseen. Tämä ohje on löytynyt jostain blogista, mutta en kyllä muista mistä.

n. 800 g naudan paistia (suikaleina/kuutioina)
paprikajauhetta ja pippurisekoitusta
1 sipuli
5 dl vettä
2 kpl  lihaliemikuutiota
3 rkl hunajaa
0,5-1 prk tomaattipyrettä
2 laakerinlehteä
2 dl ruokakermaa
1-2 rkl maizzena suurustetta (vaaleaa tai tummaa)
1 kpl suolakurkku
5 aurinkokuivattua tomaattia

Nosta lihat jääkaapista vähintään puolta tuntia ennen valmistusta. Ruskista lihat kahdessa erässä öljyssä sipulien kanssa. Mausta lihat heti pannulle laittaessa paprikajauheella ja mustapippurilla. Laita ruskistetut lihat pataan. Laita pannuun vesi ja kiehauta vesi pannulla (saan kaiken mausteen ja lihan arommit talteen) ja kaada vesi lihojen päälle. Lisää pataan hunaja ja tomaattipyre. Laita pata uuniin 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi ja pudota lämpö 150-175 asteeseen ja hauduta kannen alla noin tunnin verran. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit ja suolakurkku pieniksi palasiksi ja laita pataan. Lisää ruokakerma ja maizena suurus. Laita pata vielä 30-50 minuutiksi uuniin.  Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.