Kiinalaisen ja tulisen ruoan ystävänä tämä on koko perheen herkkua. Kerrankin kiinalaisen ruoan kokeilu kannatti, sillä nyt pääsin lähelle kiinalaisessa syömääni kana kung pao ruokaa. Tosin vielä jotakin jäi uupumaan. Yhden ohjeen löysin täältä, jota sitten vähän muutin ja lisäilin.

1300096.jpg

marinadi:
1 kananmunan valkuaista
1/4 tl suolaa
2 tl soijakastiketta
2 rkl sherryä (puoli makeaa)
1 ½ tl maissijauhoa
350 g broilerin filepihvejä

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pilko pieniksi kuutoiksi tai siivuiksi broilerin filepihvit ja lisää marinadin sekaan. Anna marinoitua puolisen tuntia.

pannulle:
3 rkl öljyä
2 punaista chiliä
½ tl valkosipulimurskaa
1 pieni purjo
1 suippopaprika
1 pieni porkkana
pieni pala kurkkua
½ tl inkivääritahnaa
1 rkl sherryä

Kuuumenna pannu. Lisää öljy ja hienoksi hienonnettu chili, valkosipulimurska, sekä inkivääritahna. Pyörittele pannulla minuutin verran, jotta aromit tulevat hyvin esille. Lisää marinoidut broilerin palat ja kypsennä kypsäksi. Suikaloi paprikat ja porkkanat, sekä siivuta purjo ja lisää pannulle. Anna hetken aikaa pehmentyä. Lisää sherry. Valmista nyt kastike.

kastike:
6 rkl vettä
2 tl maissijauhoja
2 tl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
3 tl soijakastiketta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada kastike pannulle ja sekoita. Lisää vettä tarvittaessa jotta saat hyvän liemen/kastikkeen riisin kanssa. Kuutioi lopuksi vielä kurkku ja lisää kun ruoka on valmista.

lisäksi halutessasi seuraavia mausteita tarvittaessa:
valkosipulijauhetta
chilirouhetta
½ lihaliemikuutio