Maanantaiset riisipyöröt loppuivat ja Viivin toivomuksesta tein perunapyöröjä, jotka ovat myös hyviä.

1449096.jpg

perunasose:
n. 6 isoa perunaa
vettä
suolaa
50 g voita
maitoa

Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Laita kattilaan vettä, niin että perunat juuri peittyvät. Keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois, lisää suola ja voi nokare. Soseuta perunat ja lisää lopuksi maitoa vähitellen, jotta soseesta tulee sopivaa (ei paksua eikä liian löysää).

taikina:
5 dl maitoa
2 dl ruisleseitä
1 kananmuna
2 tl suolaa
1½ rkl sokeria
50 g sulatettua margariinia
2 pss kuivahiivaa
n. 1 l vehnäjauhoja

Kaada maito kulhoon ja lisää ruisleseet, kananmuna, suola ja sokeri, sekä sulatettu margariini. Sekoita hiiva 3 dl vehnäjauhoihin ja kaada kulhoon. Sekoita ja lisää pikkuhiljaa vehnäjauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi ja sopivan pehmeäksi. Anna kohota. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä pullia ja taputtele ½-1 cm paksuisiksi kakkaroiksi. Kohota kakkarat ja levitä kohonneiden kakkaroiden päälle perunasose. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele kuumat & kypsät pyöröt voisulalla.