519080.jpg
Siinäpä annos, josta ei juurikaan arvaisi mitä ruokaa on lautasella. Tällä ohjeella saa hyvän ja hivenen tulisen kaalilaatikon perinteisen sijaan.

5 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 kg keräkaalia/valkokaalia
2 porkkanaa
1 sipuli
500 g nautajauhelijaa (7%)
1 rkl siirappia
1 rkl Felix chilikastiketta
ripaus: valkopippuria, mustapippuria, cayennepippuria,
meiramia, chilirouhetta, paprikajauhetta ja valkosipulijauhetta
7 dl vettä
2 kpl lihaliemikuutiota
2 kananmunaa
(suolaa tarvittaessa)

päälle: muutama pieni voinokare

Silppua sipuli ja kaali, raasta porkkanat. Kiehauta vesi. Lisää kiehuvaan veteen riisi, kaali ja porkkanaraaste. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää raaka jauheliha, siirappi, chilikastike ja mausteet, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi, lihaliemikuutiot ja kananmunat. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita 200 asteiseen uuniin reilun tunnin ajaksi.