Pakastimesta löytyi pinaattia ja johonkin se piti käyttää, päivämääräkin oli menossa umpeen. Pitkään olen ajatellut kokeilla pinaattisämpylöitä, mutten ole niitä "uskaltanut" kokeilla, joten nyt tämä kokeilu on onnistuneesti sanoisinko herkullisesti kokeiltu, positiivisin mielin. Viivi sanoi nähtyään kohoamassa olevia sämpylöitä homesämpylöiksi, mutta kehui kuitenkin kypsiä sämpylöitä. Illalla tuli vieraita ja tarjosin näitä myös heille ja taisivat maistua hyvin. Tämän ohjeen löysin täältä.

5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria tai siirappia
1 dl kaurahiutaleita/kauraleseitä
(1 dl maitojauhetta) 
150 g pakastepinaattia sulatettuna
1 pss kuivahiivaa
1½ dl vehnäjauhoja
n. 9-10 dl moniviljasämpyläjauhoja
0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
(pinnalle: seesaminsiemeniä)

Sekoita n. +42 asteiseen veteen suola, sokeri, pinaatti ja kauraleseet. Sekoita kuivahiiva ja halutessasi maitojauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Alusta taikina valmiiksi moniviljasämpyläjauhoilla ja lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota puolisen tuntia liinanalla, leivo sämpylöiksi halutessasi voit kastaa sämpylät seesaminsiemenissä, kohota vielä puolisen tuntia ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.