
Kokeilin mantelirouheen tilalle marianne rouhetta ja herkullisia myös näin.
vaihe I:
200 g voita tai margariinia
100 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
Nämä vaahdotetaan keskenään.
vaihe II:
2 kananmunaa
200 g sokeria
Nämäkin vaahdotetaan keskenään.
Vaihe III:
Vaahdot yhdistetään
vaihe IV:
400 g vehnäjauhoja
½ tl soodaa
voiteluun: kananmunaa
koristeluun: raesokeria ja manteleita tai marianne rouhetta
Kuivat aineet sekoitetaan ja lisätään vaahdon sekaan. Laitetaan jääkaappiin kovettumaan. Taikinasta kaulitaan levy josta otetaan muotilla halutun muotoisia pikkuleipiä. Pikkuleivät voidellaan kananmunalla ja ripotellaan raesokeria ja manteleita ta mariannerouhetta. Paistetaan uunissa 175-200 asteessa kun pikkuleivät saavat sopivasti väriä.
Kommentit