Minuunkin iski tämä leipomis vimma ja ajattelin tehdä syntymäpäiväni kunniaksi Pullahiiren blogista bongattuja Kristallipullia.

884762.jpg
Tulipas otettua kuva turhan läheltä, älkää antako sen häiritä : )

Pullataikina:
5 dl Flora vanilla-vaniljakastiketta 
0,5  dl vettä 
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria 
1 rkl kardemummaa 
1 tl suolaa 
2 ps kuivahiivaa
10 dl vehnäjauhoja 
1 dl juoksevaa margariinia

Voiteluun:
50 g margariinia sulatettuna
1 dl siro-erikoishienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria (tämän näköjään unohdin)

Kuumenna vaniljakastike kädenlämpöiseksi. Sekoita sokeri, kardemumma, suola ja jauhot, sekä kuivahiiva. Kaada jauhoseokseen kuumennettu vaniljakastike ja margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Mikäli taikina vaikuttaa liian kovalta lisää vesi tai jos liian löysältä lisää jauhoja. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada puolet taikinasta jauhoitetulle pöydälle ja pyöritä siitä tanko, leikkaa tangosta paloja ja pyörittele palat pulliksi tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia. 

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Toisesta osasta tein Kristallipulla-vanilja-pitkon.
884764.jpg
Ei tuosta ihan niin kaunis tullut kun en meinannut saada ehjänä pellille. Ennen olen tehnyt suoraan pellille ja nyt sitten muistin sen vasta letityksen jälkeen (olikohan tuossa pientä selityksen makua?)

pitkon täyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta (KotiGastronomilta hankittua)
2 dl vettä

Jaa taikinan loppu neljään osaan. Kaulitse niistä kaksi ohueksi levyksi. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi ja melko paksuksi "velliksi". Levitä täyte molempien levyjen päälle. Rullaa tangoksi ja pyöritä sitä hiukan, jotta saumat menevät kiinni. Pyörittele lopuista kaksi pitkää yhtä pitkää tankoa kuin nämä täytetyt tangot. Letitä näistä pullapitko. (Letitys ohjetta en osaa neuvoa, sillä itsellänikin sitä kaivelin muistin perukoilta. Paista uunissa 175-200 asteessa kypsäksi. Kellon aikaa en muistanut katsoa. Voitele kuuma pitko margariinilla ja ripottele päälle hienoa sokeria.