Yhteishyvän ruoka maailma -lehtisestä oli tämä ruokaohje, jota ajattelin kokeilla kun poroa tulee niin harvoin syötyä. Vähän muutin ohjetta ja lisäsin omia tuttuja mausteita joukkoon. Seuraavan kerran kun tätä teen, kokeilen kylmäsavustetusta porosta, mikäli sitä saan järkevään hintaa. Tämä oli ihan hyvää, tosin ehkä en kuitenkaan niin riistaisenmausta tykännyt vaikka riistaruoista tykkäänkin.

2203077.jpg

1 rkl voita
1 pkt poronkäristyslihaa (pakaste)
(sipulia, jota käytän kaikissa ruoissa)
ripaus grillimaustetta ja cayennepippuria
(200 g herkkusieniä, jotka jätin itse pois)
2 rkl vasikanfondia (itse käytin härkäfondia)
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
(1 rkl pippurimix tuorejuustoa, ei kuulunut ohjeeseen, mutta jota käytin)
2 dl vettä
0,5 tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa (tarvittaessa)
2 rkl puolukkahilloa
3 rkl vaaleaa kastike suurustetta Maizzena
350 pastaa

Kuumenna pannu ja lisää voi. Paista poronkäristyslihaa jäisenä. Liää grillimauste ja cayennepippuri. Lisää fondi ja ruokakerma, sekä tuorejuusto ja vesi. Keitä ilman kantta 5 minuuttia. Lisää puolukkahillo ja rouhittu mustapippuri ja vaalea kastike suuruste. Keitä pasta kypsäksi ja valuta kääntele kastikkeen joukkkoon.