Viivin luokka järjesti koululla discon ja sinne Viivin kanssa leivottiin muffinsseja, vadelma-kinuskimuffinsseja ja suklaa-mokkamuffinsseja. Muffinssit menivät hyvin kaupaksi ja kehuja sateli, sekä reseptiä pyydettiin. Kiitos kuitenkin kuuluu Kirsin keittiön -blogiin, josta nappasin ohjeen muutettavaksi.

Vadelma-kinuskimuffinssit:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vispikermaa
50 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
n. 100-150 g vadelmia

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita jauhot keskenään. Sulata margariini. Lisää muna-sokeri vaahtoon jauhot, margariini ja kerma. Lopuksi lisää vadelmat ja sekoita nopeasti. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä muffinssit ja kuorruta halutessasi kinuskikastikkeella.

kinuskikastike:
1,5 dl sokeria
1,5 dl vispi-/kuohukermaa
50 g voita
1 tl vaniljasokeria

Laita paistinpannu ja kuumenna pannu. Laita kerma kattilaan ja lämmitä kerma kuumaksi. Lisää pannulle sokeri, Huom! Anna sokerin sulaa rauhassa pannulla, älä sekoittele sitä. Kun sokeri on sulannut ja vähän alkaa ruskettua nosta pannu pois liedeltä ja lisää kuuma kerma sokerin joukkoon, kokoajan sekoittaen.  Varo, sillä sokeri on kuumaa ja saattaa kuohua. Siirrä pannu takaisin levylle ja anna kiehua hiljaa, kunnes seos sakenee. Lisää voi ja vaniljasokeri. Kaada kuorrutetta muffinssien päälle.

Suklaa-mokkamuffinssit:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl kermaa
50 g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita jauhot keskenään. Sulata margariini. Lisää muna-sokeri vaahtoon jauhot, margariini ja kerma. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä muffinssit ja kuorruta halutessasi mokkakuorrutteella.

mokkakuorrute:
150 g pehmeää margariinia
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kahvia
1 tl vaniljasokeria
n. 1,5-2 dl tomusokeria

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa voimakkaasti sekaisin. Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele.