Kuinkahan monta mokkapala versiota löytyy täältä mun blogista. No nyt kuitenkin on erilainen pohja ja voisinpa väittää että tämä on tällä hetkellä paras pohja.

Viime viikolla löysin tämän pohjan ohjeen täältä. Ohjeen määrää pienensin piirakkavuokaan sopivaksi ja kermaviilin muutin piimäksi. Loppujen lopuksi Viivi hoiti leipomisen ja todella hyvä siitä tulikin. Kuorrutteeseen käytettin kapselikahvinkeittimellä keitettyä espressoa, joka sopikin paremmin kuin tavallinen kahvi.

 

Pohja:
1 1/4 dl vettä
100 g margariinia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
0,5 dl piimää
1 kananmuna

Kiehauta kattilassa vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola. Jäähdytä seos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen. Lisää seokseen kananmuna ja piimä, sekoita tasaiseksi välttäen liikaa sekoittamista. Kaada piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Kuorrutus:
5 rkl (n. 60 g) sulatettua margariinia tai voita
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 4 dl tomusokeria
4-5 rkl kuumaa ja vahvaa kahvia

Sekoita kuorrutteen kuivat aineet keskenään ja lisää kuuma kahvi ja sulatettu rasva. Lisää tarvittaessa kahvia tai tomusokeria, jotta kuorute on sopivan paksua. Leviä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele esim. nomparelleilla.