Maaliskuun rippijuhlatilaukseen on pyydetty lusikkaleipiä. Elämäni aikana olen pari kertaa näitä syönyt, mutten koskaan itse tehnyt. Joskus olen ohimennen kuullut vaikeaksi, hankalaksi tai hitaiksi tehtäviksi, mutta nyt voin kyllä tämän vääräksi kuulleen asian oikaista. Minusta taikina oli helppo tehdä, eikä siihen nyt aikaa hirveästi mennyt. Eikä näitten pikkuleipien valmistuskaan työlästä ollut. Jos verrataan herrasväenpikkuleipiin, niin kyllä nämä minusta helpompia ja nopeampia ovat tehdä, sillä itselläni meinaa tuo herrasväenpikkuleipien taikina tarttua pöytään kiinni. Suosittelen kokeilemaan

taikina: (20 kpl valmiita pikkuleipiä)
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl soodaa

väliin:
marmeladia

pinnalle:
sokeria

Kiehauta voi kattilassa, välillä sekoittaen. Kun vaahto on laskeutunut ota liedeltä pois ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen voihin sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää voi-sokeri seokseen, (sekoita esim. puisella lastalla). Ota taikinaa syvään kahvilusikkaan ja painele tasaiseksi, laita pellille tasainen puoli alaspäin. Paista leivinpaperilla vuoratun pellin päällä 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä marmeladialla, pyörittele lopuksi sokerissa.