Monet kerrat olen suunnitellut tekeväni itse suklaafudgeja ja nyt sitten viime sunnuntaina Viivin kanssa tehtiin. Viivi antoi näitä parille koulukaverilleen lahjaksi ja kovasti kehuja nämä olivat saaneet. Itsekin kyllä pidin ja taisipa muutkin tykätä näistä kun tulin keskiviikko iltana Joensuusta kotiin ei näitä enää ollut jäljellä kuin muutama.

8 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
150 g voita
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
200 g maitosuklaata
1 dl mariannerouhetta

Keitä miedolla lämmöllä sokeri, kerma, voi ja vaniljasokeri siirappimaiseksi massaksi. Lisää suklaa ja mariannerouhe, sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä viileässä seuraavaan päivään. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Säilytä viileässä.

Huom! Alkuperäinen ohje Fazerin suklaisen keittiön sivuilta, mutta ohje on tuplattu ja mariannerouhetta lisätty.