Sallassa päästiin myös maistamaan elämäni parasta poronkäristystä, jota olisi voinut syödä vaikka kuinka. Illalla pääsimme vielä nauttimaan mielettömän ihanaa savuporo-juustokeittoa. Sain kotiin viemisiksi savupororouhetta ja ohjeen tähän herkulliseen keittoon jota valmistin viime viikonloppuna tarjottavaksi alkukeittona harvinaisvieraillemme.
Savuporo-juustokeitto
250 g Koskenlaskijaa tai savuporo-koskenlaskijaa
8 dl vettä
2 dl kermaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
mustapippuria
0,5 dl tuoretta persiljaa silputtuna
50 g poron savupororouhetta.
Laita kattilaan vesi ja Koskenlaskijaa paloiteltuna. Anna sulaa kokonaan. Sekoita vehnäjauho ja kerma tasaiseksi, lisää kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon savupororouhe. Lisää lopuksi suola, pippuri ja persiljasilppu.
Kommentit