Kevään valmistujaisjuhliin tuli tilaus johon olisi tehtävä tällainen Limekakku. En ole koskaan syönyt saati tehnyt, joten googlettamalla löysin tämän ohjeen täältä. Eilisessä kokouksessa olijat joutuivat ns. koekaniineiksi, mutta onneksi kehuja tuli kakun raikkaasta mausta. Voin siis tehdä tätä kakkua hyvillä mielin kevään juhliin.

1436592.jpg
Kuvassa harjoitus ruusut.

kääretorttupohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 pss sitruunankuori raastetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitruunankuori raaste muna-sokerivaahtoon, sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kaada leivinpaperille vuorattulle pellille ja paista 225 asteessa n. 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa pohjasta irtopohjavuoan kokoinen pala.

Täyte:
8 liivatelehteä
4dl vaniljajogurttia
6 limesitruunaa
2 prk Flora vispiä
1½ dl sokeria

Koristekiille:
2 liivatelehteä
2 dl limemehua (sokeroitua)
2 rkl sokeria
vihreää elintarvikeväriä

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai kelmulla ja laita leikattu kakkupohja vuokaan. Raasta jogurtin sekaan kuuden pestyn limen vihreä kuori. Purista limen mehu kaikista limeistä. Lisää 1-1,5 dl mehua jugurttiin. Laita liivatelehdet runsaaseen veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksii. Lisää jogurtti vaahdon joukkoon. Mausta sokerilla. Puristele liivatteista liika vesi pois ja kiehauta n. 2 rkl vettä kattilassa ja sulata liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada liivatesula ohuena nauhana kerma-jogurtti vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Kaada massa vuokaan, tasoita pinta ja siirrä takaisin kylmään jähmettymään. Kun jogurttikermalimehyytelö on hyytynyt valmista koristekiille. 

Mittaa 1,5-2 dl limemehua kulhoon ja lisää sokeri ja sekoittele jotta se liukenee mehuun. Lisää ripaus vihreää elintarvikeväriä. Anna liivatteiden liota runsaassa vedessä sen viisi minuuttia, sulata kattilassa ja lisää ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten limemehuun. Ota lusikka avuksi ja kaada sitten lusikan päälle kiillelientä hyytyneen kakun päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin hyytymään. Poista irtopohjan reunus vasta kun kakku on varmasti kokonaan hyytynyt. Jos meinaa ottaa reunoihin kiinni, irroittele varovasti veitsellä.