Pitkästä aikaa saatiin kylään ystäväni miehensä kanssa. Ystäväni on kananmuna allerginen, joten tällaisen piirakan tein. Ajatuksissani menin ja pursotin tuon vaniljakreemin ensi vaikka tarkoituksenani oli laittaa mustikat ensin ja lopuksi kreemi. Nyt siis ei ihan niin kaunis lopputulos mitä olin suunnitellut, mutta makuhan se on kuitenkin se tärkein.

taikina (pellilinen):
3 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
5 tl leivinjauhetta
2 dl sulatettua margariinia
5 dl omenamehua

päälle:
n. 7 dl mustikoita
1 rkl sokeria

vaniljakreemi:
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
n. 4 dl maitoa

Aloita kreemin teosta; sekoita kreemi maitoon ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet keskenään ja lisää mehu, sekä sulatettu margariini, sekoita vain sen verran että saat sen tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattulle pellille. Lisää mustikat ja pursota kreemi tai laita nokareita mustikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.