Kinuskikissan sivuilta löysin minttu-suklaaleivoksen ohjeen, mutta kun tänään sain tilaamani banaanin makuisen maustearomin jolla korvasin piparminttuaromin.

1454894.jpg

Pohja:
40 g tummaa suklaata
25 g valkoista suklaata
100 g margariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl Spice & Aroma ky:n banaaniaromia
1/4 tl suolaa

Täyte:
50 g margariinia
2,5 dl tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
n. 1 tl Spice & Aroman ky.n banaaniaromia

Kuorrutus:
50 g margariinia
40 g tummaa suklaata
25 g valkoista suklaata

Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita suklaarouhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Levitä taikina piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Sulata täytteeseen tuleva margariini kattilassa tai mikrossa. Lisää margariinisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä keltaiseksi. Mausta banaaniaromilla. Levitä täyte pohjan päälle. Laita se jääkaappiin jähmettymään.

Mittaa kattilaan margariini ja suklaat. Sulata margariini ja suklaa vesihauteessa. Kaada täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. Kinuskikissan vinkki! Tasoitettuasi kuorrutteen ravista vuokaa hieman - tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä. Jähmetä jääkaapissa.

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa piirakkavuoasta n. 8 leivosta. Huom: suklaakerros halkailee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä.

Ohje on puoliksi kopioitu Kinuskikissan sivuilta.