Tämä paholaisen piirakkaa on ollut kokeilulistalla pitkän aikaa ja tästä tuli meidän perheen lempparia kertaheitolla. Itse tykkäsin piirakan pohjasta niin paljon, että seuraavan kerran kun teen mokkapaloja teen tämän piirakan pohjan ohjeella.

Tätä piirakkaa tarjottiin Viivin 13-vuotis synttäreillä, sekä Viivi vei yläasteen oppislaskunnan kahvioon myyntiin, joka hetkessä myytiin ja jota olisi mennyt enemmänkin.

Ohjeen nappasin täältä. Ohjeeseen tein pienen muutoksen, sillä jätin mariannerouheen pohjasta pois, koska ensimmäisen pellillisen pohja jäi mariannerouheen takia leivinpaperiin kiinni ja pohja oli myös tahmainen.

POHJA:
5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
(1 pss marianne rouhetta) tai 1-2 tippaa piparminttuaromia
1 dl tummaa kaakaojauhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja jatka pohjan tekoa...

50 g sulatettua voita tai margariinia
2,5 dl vettä tai maitoa

tämä lisätään kuivien aineiden joukkoon ja vatkatan noin 2 minuuttia.

Lisää seokseen...

3 kananmunaa ja jatka vatkaamista vielä noin 2 minuuttia.

Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

KUORRUTUS:
5 dl tomusokeria
70 g pehmeää voita
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja tomusokeri. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottele päälle vielä...
 
n. 1 pss mariannerouhetta.