Riisipuuro on yksi herkkuani, jota syön ympärivuotisesti monta kertaa viikossa, enkä silti ole vieläkään kyllästynyt tähän puuroon. Välillä laitan riisin sekaan ohrahelmiä, nam. Kiisselin kanssa tulee syötyä, mutta kunhan joulu lähestyy kiisselin tilalle tulee kaneli-sokeri.

2071734.jpg

riisi-ohrapuuro:
2 dl täysmaitoa tai vettä
1,5 dl riisiä
0,75 dl ohrahelmiä
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa

Kiehauta maito tai vesi. Lisää riisit ja ohrahelmet, keitä niin kauan kunnes neste on hävinnyt. Lisää 1 l maitoa ja anna kiehua hiljaan lähes kokoajan sekoittaen noin tunnin ajan. Lisää suola.

karpalokiisseli mehusta:
2 dl karpalomehutiivistettä
4 dl vettä
ripaus suolaa
2 rkl perunajauhoja + vettä

Tee sopivan vahva mehu vedestä ja karpolemehutiivisteestä, lisää riapus suolaa joukkoon. Kuumenna mehu kiehumispisteeseen ja siirrä pois levyltä. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja lisää tasaisena nauhana pohjaa myöten sekoittaen. Laita kattila levylle ja anna pulpahtaa pari kertaa. Älä keitä äläkä sekoita. Kaada kiiseli tarjoilukulhoon kun se on hiukan jäähtynyt. Sokeroi pinta.

karpalokiisseli marjoista:
3,5 dl karpaloita
1 l vettä
1,5-2 dl sokeria
ripaus suolaa
4-5 rkl perunajauhoja

Lisää vesi kattilaan ja laita karpalot. Keitä niin kauan, että kuoret vaalenevat ja mehu irtoaa. Siivilöi mehu ja lisää sokeri. Lisää ripaus suolaa, se poistaa veden maun mehukiisselistä. Kuumenna mehu kiehumispisteeseen ja siirrä pois levyltä. Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja lisää tasaisena nauhana pohjaa myöten sekoittaen. Laita kattila levylle ja anna pulpahtaa pari kertaa. Älä keitä äläkä sekoita. Kaada kiiseli tarjoilukulhoon kun se on hiukan jäähtynyt. Sokeroi pinta.