Kylläpä tuo kävijälaskuri pyörii vinhaa vauhtia. Pari päivää sitten huomasin, että 25 000 kävijää on käynyt blogissani. Kiitokset jälleen kerran käynnistä ja kommenteista joita saa jättää edelleen.

577023.jpg
Tässä 25 000 kunniaksi Vaniljakierrepullia (vas.) ja Mariannekierrepullia (oik.)

taikina:
½ l vettä
1 dl maitojauhetta
50 hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl Prima-mausteen pullamaustetta
n. 13 dl vehnäjauhoja
120 g voita tai margariinia

täyte:
2 dl vaniljakreemijauhetta (KotiGastronomi)
6 dl vettä

lisäksi:
kookoshiutaleita
mariannerouhetta
raesokeria

voiteluun: kananmunaa

Kaada vesi kulhoon, lisää maitojauhe, hiiva, sokeri, suola, kananmuna ja pullamauste. Lisää pehmeä voi tai margariini ja vehnäjauhoja niin, että saat vaivattua taikinasta kimmoisan, mutta aika löysän taikinan. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Sekoita vaniljakreemi ja vesi keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puolituntia. 

Kauli 1/3 taikinasta noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Levitä lastalla vaniljakreemi. Ripottele kreemin päälle kookoshiutaleita tai mariannerouhetta. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi ja laita leikkauspuoli ylöspäin pellille. Anna kohota, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai mariannerouhetta ja raesokeria. Paista uunissa noin 15 minuuttia 225 asteessa.

Tehtiin Viivin kanssa lopusta 1/3 taikinasta wienerpitkon johon laitettiin vaniljakreemiä. Omatekemää raparperihilloa, johon sekoitettiin kaupan mansikkahilloa sekä 2 tl perunajauhoja.

577024.jpg
Pitkosta tuli epämääräisen näköinen, sillä täytettiin "fiksusti" se leivinalustalla jonka jälkeen se oli aika vaikea saada leivinpaperille.