Tilaukseen kuului myös tämä pullakranssi. Tämä oli elämäni toinen pullakranssi ja ensimmäisen teosta on aikaa. Viisi yötä miettinyt miten saan kranssin yhdistettyä, joten vähän paineita ja jännitystä oli tämän teossa. Mutta täytyy myöntää, että yllättävän hyvä tästä tuli tai ainakin itse olen tähän tyytyväinen.

1363752.jpg

1 dl maitojauhetta
5 dl vettä
1 kananmuna
2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaardemummaa tai pullamaustetta
150 g margariinia
15 dl vehnäjauhoja
2 rkl rusinoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, pehmeä margariini ja kananmuna. Vaivaa taikinaksi. Tee neljä pitkää tankoa ja letitä se pitkoksi ja taivuta lopuksi kranssiksi. Leikkaa pitkon päät tasaiseksi ja "liimaa" päät vettä apuna käyttäen. Anna kohota. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria, mantelirouhetta ja pähkinärouhetta. Paista uunissa 200 asteessa, pienennä lämpöä tarvittaessa.