Tein kokouksen kahvipöytään tarjottavaksi Kinuskikissan -blogista löytämäni juustohyrrien ohjeella. Nämä olivat hurjan hyviä vaikka valkosipulia olisi saanut kyllä olla ehkä hivenen enemmän.

1436619.jpg

Ohje on kopioitu suoraan Kinuskikissalta, sillä tällä kertaa en muokannut ohjetta ollenkaan.

n. 20 kpl
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 dl emmental-juustoraastetta
75 g sulatettua margariinia tai 3/4 dl oliiviöljyä
1 1/2 prk kermaviiliä

Täyte:
1 muna
1 1/2 dl emmental-juustoraastetta
2 valkosipulinkynttä
1/2 ruukkua ruohosipulia (käytin kuivattua)

  1. Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään.
  2. Lisää sula margariini tai öljy ja kermaviili.
  3. Sekoita täytteen aineet keskenään: Riko munan rakenne, lisää juustoraaste, hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputtu ruohosipuli.
  4. Kaulitse taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi.
  5. Levitä täyte levyn päälle.
  6. Kääri rullalle ja leikkaa 1 1/2 - 2 cm paksuisia siivuja.
  7. Voitele rullat ja paista 225 asteessa 10-15 min, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  8. Tarjoile mielellään uunituoreina!