Jauhopeukaloa kutkutti oikein kovasti, joten pakkohan sitä oli leipoa jotakin. Leivoin Aito-Maku -blogista löytämäni ohjetta mukaillen lounassämpylöitä. Mielettömän hyviä olivat ja hävisivät nopeasti parempiin suihin. Kiitos vaan ohjeesta!

0,5 dl ruislesettä 
0,5 dl kaurahiutaleita 
0,5 dl perunamuussijauhetta
0,5 dl rypsiöljy

Nämä sekoitetaan ja lisätään seuraavat aineet.
 
4 dl vesi
3 tl suola
2 rkl siirappia/hunajaa/sokeria
2 pss kuivahiiva
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl ruis-sihtijauhoja
2 dl moniviljasämpyläjauhoja
n. 4 dl vehnäjauho (sen verran et irtoaa kulhon reunasta)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja kuivat aineet, vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 20 minuuttia. Leivo sämpylöksi ja kohota 35 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.