Viivin luokka olivat kunnan ja yrittäjien yhteisissä jouluavajaisissa mukana. Luokalla oli glögiteltta, jossa myivät havukransseja, grillattua makkaraa, kuumaa glögiä ja -mehua. Tein sinne myös nämä kahvikakut, joista muistin ottaa kuvat vasta kun olin kakut pakannut.

Kirsikkasuun joulukakku
250 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
2 rkl säilykekirsikoiden lientä
1 dl säilykekirsikoita
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4,5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasta vatkaten. Lisää taahtoon kirsikkaliemi ja hienonnetut kirsikat, kookoshiutale ja vehnäjauho-leivinjauho-vaniljasokeriseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Manteli-rusinakakku
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kaardemummaa
1 dl rusinoita
0,5 dl mantelijauhetta
4 dl sokeria
2 dl kermaa
150 g sulatettua margariinia
2 kananmunaa

Yhdistä jauhoihin sokeri, mausteet, rusinat ja mantelijauhe. Lisää maito ja sulatettu margariini. Riko kananmunien rakenne rikki ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan ja paista uunissa 175  astetta noin tunti.