Kävin toissa viikonloppuna elämäni ensimmäistä kertaa Tallinnassa. Tuliaisia en kovinkaan paljon tuonut, lähinnä joitakin leivontatarvikkeita kuten esim. vihreää ja vaaleanpunaista tomusokeria, sitruuna-aromia ja kakun kuorrutteita. Tätä kuorrutetta saa ainakin Tallinan Rimi marketista.

Lapset halusivat leipoa  minulle uuden työpaikan vuoksi mokkapaloja, mutta tomusokeria ei ollut, joten pistin ensimmäisen suklaakuorrutepussin kokeiluun. Piimäsuille -blogista heinäkuussa löytämäni mukeat mokkapalat saivat uuden nimen ja uuden kuorrutteen, alkuperäinen ohje löytyy täältä. Lähdin kokoukseen ja tällainen pala oli enää piirakasta jäljellä kun tulin illalla kotiin.

Ohje piirakkavuokaan

pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja maito. Kaada taikina leivinpaperin päälle piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää päälle svesihauteessa sulatettu suklaakuorrute.