Leivoin lasten kanssa kummeille joululahjaksi kahvikakkuja. Tällä kertaa tehtiin valkosuklaa-karpalo kakut. Toivottavasti nämä maistuvat Joulun kahvipöydässä.

Tein neljän kertaisena jotta sain kerralla tehtyä neljä kakkua. Laitain ohjeen yksin-, kaksi-, kolmin- ja neljänkertaisena.

50 - 100 - 150 - 200 g kuivattuja karpaloita tai muita hedelmiä
2 - 4 - 6 - 8 rkl konjakkia

3 - 6 - 9 - 12 dl kuohukermaa
3 - 6 - 9 - 12 dl sokeria
2 - 4 - 6 - 8 kpl kananmunia
1,5 - 3 - 4,5 -6 tl leivinjauhetta
4,5 - 9 - 13,5 - 18 dl vehnäjauhoja
50 - 100 - 150 - 200 g valkosuklaata rouhittuna

Laita kuivatut karpalot tai hedelmäpalat konjakkiin likoamaan vähintään 2 tunniksi. Vaahdota kuohukema ja sokeri (puolet ohjeen määrästä) kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kananmunat ja loput sokerista. Yhdistä vaahdot keskenään ja sekoita. Sekoita kuivat aineet ja lisää muna-sokeri-kermavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi valkosuklaarouhe ja karpalo tai hedelmäpalat. Kaada leivitettyihin vuokiin ja paista 175 asteessa noin tunnin.



Tässä Itsenäisyyspäiväksi tehtyä hedelmäkakkua samalla ohjeella tehtynä.